25 Mart 2010 Perşembe

Insurance broker - Sigorta Komisyoncusu

Insurance brokerage in the UK

The term Insurance Broker became a regulated term under the Insurance Brokers (Registration) Act 1977[1] which was designed to thwart the bogus practices of firms holding themselves as brokers but in fact acting as representative of one or more favoured insurance companies. The term now has no legal definition following the repeal of the 1977 Act. The sale of General Insurance has been regulated by the Financial Services Authority since 14 January 2005. Any person broking insurance can now call themselves an insurance broker.

Insurance brokerage is largely associated with general insurance (car, house etc.) rather than life insurance, although some brokers continued to provide investment and life insurance brokerage until the onset of more onerous Financial Services Authority regulation in 2001.

Insurance broking is carried out today by many types of organizations including traditional brokerages, Independent Financial Advisers (IFAs) and telephone or web-based firms

Insurance brokerage in the United States

Insurance brokerage in the United States is also a regulated industry, with almost all states individually issuing brokerage licenses. Most states have reciprocity agreements whereby brokers from one state can become easily licensed in another. There are exceptions to this, most notably in the case of Hawaii, where all licensed brokers must live in the islands.

Because of industry regulation, smaller brokerage firms can easily compete with larger ones, who are forbidden by law from providing their customers with rebates or other discounts on the policy prices of insurance companies.

Brokers play a significant role in helping companies and individuals find property and casualty (liability); life and health insurance. For example, research shows that brokers play a significant role in helping small employers find health insurance, particularly in more competitive markets. Average small group commissions range from 2 percent to 8 percent of premiums. Brokers provide services beyond insurance sales, such as assisting with employee enrollment and helping to resolve benefits issues.

Insurance broker vs. agent in the United States

Though not an absolute separation; an agent is an insurance company's representative by way of agent-principal legal custom. The agent's primary alliance is with the insurance carrier, not the insurance buyer. A broker generally has no contractual agreements with insurance carriers and relies on common or direct methods of perfecting business transactions with insurance carriers. This can have a significant beneficial impact on insurance negotiations obtained through a broker.

Türkçesini okuyunuz

İngiltere'de Sigorta brokerlik

Terim Sigorta Komisyoncusu Sigorta Brokerleri (Kayıt) Yasası firmaların sahte uygulamaları broker olarak kendilerini tutarak engellemeye ama aslında bir veya daha fazla tercih sigorta şirketlerinin temsilcisi olarak hareket dizayn edilmiştir 1977 [1] altında düzenlenmiş bir terim haline geldi. Terim, günümüzde 1977 Yasası'nın iptal aşağıdaki yasal tanımı vardır. Genel Sigorta satışı Financial Services Authority tarafından düzenlenmiştir 14 Ocak 2005 beri. Herhangi bir kişi sigorta brokerlik şimdi kendilerini bir sigortacı arayabilirsiniz.

Sigorta brokerliği büyük ölçüde genel sigorta (bazı brokerleri sürdürmesine rağmen araba, ev vb) hayat sigortası yerine, 2001 yılında daha ağır Financial Services Authority düzenlemenin başlangıcı kadar yatırım ve hayat sigortası aracılık sağlamak ile ilişkilidir.

Sigorta brokerliği bugün geleneksel brokerages, Bağımsız Mali Müşavirler (IFAs) ve telefon ya da web tabanlı firmalar dahil kuruluşlar birçok türleri tarafından gerçekleştirilir.

ABD'de Sigorta brokerlik

ABD'de sigorta brokerlik da düzenlenmiş bir sanayi, hemen hemen bütün devletlerin tek tek aracı ruhsat vermeye vardır. Çoğu devletler vasıtasıyla bir devlet brokerleri kolayca başka bir lisanslı olabilir karşılıklılık anlaşması var. Bu istisnalar vardır, Hawaii, tüm lisanslı aracılar adalarda yaşayan gerekir durumunda en önemlisi de.

sanayi düzenleme, küçük aracı kurumlar nedeniyle kolayca yasa ile iadesi veya sigorta şirketlerinin poliçe fiyatları diğer indirimler ile müşterilerine sunan dan yasak daha büyük olanlar, rekabet edebilir.

Broker şirketler ve bireyler yardım önemli bir rol oynamaktadır mal ve kaza (sorumluluk) bulmak; hayat ve sağlık sigortası. Örneğin, broker küçük işverenler, daha rekabetçi piyasalarda, özellikle sağlık sigortası bulmalarına yardımcı önemli bir rol oynamaktadır araştırmalar gösteriyor. Ortalama küçük grup komisyonları yüzde 8 2 yüzde prim değişir. Brokerler gibi çalışan kayıt ile yardım ve faydaları sorunları çözmek için yardımcı olarak sigorta satış, ötesinde hizmetler sunar.

Sigortacı vs ABD ajanı

bir acenta-başlıca hukuk gelenek yoluyla bir sigorta şirketinin temsilcisi mutlak bir ayrılık olmasa da;. Ajan öncelikli ittifak sigorta taşıyıcı değil, sigorta alıcı ile. Bir broker genellikle sigorta taşıyıcıları ile hiçbir sözleşmeler ve sigorta taşıyıcıları ile ticari işlemler mükemmelleştirmek ortak veya doğrudan yöntemle gerçekleştirilir. Bu sigorta müzakereler bir broker aracılığıyla elde edilen önemli bir olumlu etkisi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder