21 Şubat 2010 Pazar

Brokerlar eylem yaptı

Seansın başlayacağı saat 09.30`dan önce İMKB`ye gelen brokerların bazıları seans salonuna girerken, bazılarının dışarıda kaldığı gözlendi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, seans salonuna gitmeyen brokerlarla bir süre görüştü.

Daha sonra konuya ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Erkan, Sermaye Piyasası Kurulunun(SPK) getirdiği kararı hatırlatarak, müteselsil emir sırası ile emirlerin girilebilmesi imkanının tanınmasını istediğini belirtti.

Erkan, uygulamanın birkaç kez ertelendiğini ancak artık başlanmasının istendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

``Biz da altyapı olarak buna hazırlandık. Bu altyapımız hazır. Müteselsil emir sırası ile girme demek buradaki brokerların doğrudan kendi sistemlerine emir göndermeleri yerine kendi sistemlerinden emir göndermelerini gerektiriyor. Bu da seans salonlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. İMKB dünyanın her tarafından uzaktan erişilebilir bir borsa. Bunu daha geliştirme konusunda çalışmalarımız var. Fakat biz yönetim olarak istedik ki bir seans salonumuz olsun, seans salonumuzda hiç olmazsa asgari sayıda broker tutalım dedik.``

İMKB`de görevli brokerların sıkıntılarını onların arasından gelen biri olarak çok iyi anladığını ifade eden Erkan, ``Brokerların yetkilerinin, becerilerinin, kıymetinin bilinmesi lazım`` dedi.

Erkan, her aracı kurumdan en az ikişer tane broker bulundurma mecburiyeti getirmeye çalıştıklarını belirterek, bazı aracı kurumların broker göndermek istemediklerini, bazılarının da daha fazla broker bulundurmak istediğini hatırlattı.

Hüseyin Erkan, bu konu üzerinde çalışmaya başladıklarını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder